Квітковий пилок

Квітковий пилок

Квітковий пилок..Квітковий пилок (обніжжя), зібраний бджолами, є природним продуктом. Вона являє собою сукупність поживних та біологічно активних компонентів рослинного та тваринного походження.Обніжжя формується бджолою з безлічі пилкових зерен. В одній обніжці міститься до 4 млн. зернят квіткового пилку. Розмір пилкового зернятка від 4 до 100 мкм. На вигляд пилкова обніжжя різного походження від..

Прополіс

Прополіс

Прополис.Прополіс - це унікальна смолиста ароматична речовина, що збирається медоносними бджолами. Його називають також бджолиним клеєм або бджолиним бальзамом.На початку XX століття прополіс, на жаль, із практики офіційної медицини був витіснений іншими антимікробними засобами. Однак у народній медицині різних країн він продовжував використовуватись.За структурою прополіс є щільною неоднорідною м..

Маточне молочко

Маточне молочко

Маточне молоко.Маточне молочко видділяється від бджіл у віці від 5 до 15 днів. Маточне молочко - це сметаноподібна непрозора маса, трошки кремового кольору, кислосолодкого смаку та специфічного аромату.Численні дослідження маточного молочка показали, що воно являє собою складний і багатий продукт у своєму складі.Основні хімічні компоненти і константи бджолиного маточного молочка (Бурміст..

Хімічні властивості меду.

Хімічні властивості меду.

Хімічні властивості меду. Хімічний склад натурального бджолиного меду складний і схильний до значних коливань. Він містить цукри, декстрин, воду, білкові речовини, небілкові азотні речовини, вітаміни та інші складові меду, отримані від різних видів нектару. Головними складовими частинами вуглеводів меду є глюкоза та фруктоза (тобто інвертований цукор), які становлять близько 90% усіх цук..

Фізичні властивості меду

Фізичні властивості меду

Фізичні властивості меду. Бджолиний мед — один із найскладніших природних продуктів, у складі якого виявлено понад чотириста різних компонентів. Слід зазначити, що хімічний склад меду є непостійним і залежить від виду медоносних рослин, з яких зібраний нектар; ґрунту, на якому вони виростають; погодних та кліматичних умов; часу, що минув від збору нектару до вилучення меду із сот ; терміни зб..

Поліфеноли та їх корисні властивості

Поліфеноли та їх корисні властивості

Наукові дослідження XX століття показали, що одна з причин, з яких рослинна їжа корисна для організму людини, - присутність у ній поліфенолів.Сьогодні ми розповімо, що це, в яких продуктах зустрічаються поліфеноли, і в чому їхня користь.Поліфеноли - клас органічних сполук, які мають антиоксидантні властивості і входять до складу більшості рослин.Через велику різноманітність поліфенолів та рослин, ..

Показано з 1 по 6 із 6 (всього сторінок: 1)